Pagal „TurkStream“ projektą numatoma per Juodąją jūrą nutiesti dvi dujotiekio gijas, sujungsiančias pietinę Rusijos dalį su vakarine Turkijos dalimi.

„Pirmyn !“ – pasakė V. Putinas paspaudęs mygtuką didžiausiame pasaulyje vamzdynų klojimo jūroje laive „Pioneering Spirit“ ir oficialiai pradėjęs darbus. Ceremonijoje dalyvavo ir Rusijos dujų milžinės „Gazprom“ vadovas Aleksejus Mileris.

Vėliau Rusijos prezidentas paskambino Turkijos vadovui. „Darbai jau pradėti. Norčiau padėkoti jums dar kartą ir pasveikinti“, – sakė V. Putinas.

Numatyta, kad kasmet „ TurkStream“ vamzdynu, kuris leis Maskvai sumažinti dujų tranzitą per Ukrainą, į Europą bus perpumpuojama 31,5 mlrd. kubinių metrų rusiškų dujų. Planuojama nutiesti dvi dujotiekio atšakas. Vieną jų ketinama užbaigti ateinančiais metais, o kitą – 2019 metais.

Tačiau analitikai jau seniai reiškia abejonių dėl šio projekto ekonominės naudos.

„ TurkStream“ vis dar labiau panašus į rožinę svajonę, o ne dujotiekį“, – yra sakęs „IHS Energy“ vyriausiasis analitikas NVS ir Rytų Europai Andrew Neffas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)