Apsispręsti dėl to Seimas nutarė, tvirtindamas ketvirtadienio plenarinio posėdžio darbotvarkę - už tai balsavo 69, prieš - 4 (Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos narys Michal Mackevič, konservatorius Andrius Navickas, Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis ir „valtietis“ Audrys Šimas), o susilaikė 29 parlamentarai.

Pasak vieno rezoliucijos autorių, Seimo nario Žygimanto Pavilionio, norint užkirsti kelią nesaugios Astravo AE statybai, atėjo metas sutelkti visas diplomatines pastangas.

Rezoliucija taip pat primenama, kad energetinio saugumo trūkumas yra esminis veiksnys, išlaikantis Baltijos valstybes ir Europą Rusijos įtakos sferoje.

Rezoliuciją inicijavo konservatoriai - Žygimantas Pavilionis, Laurynas Kasčiūnas, Gabrielius Landsbergis, Dainius Kreivys - ir „valstiečiai“ - Ekonomikos komiteto pirmininkas Virginijus Sinkevičius, Energetikos komisijos pirmininkas Virgilijus Poderys, Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Vytautas Bakas.

Seimas praėjusią savaitę įstatymu įtvirtino, kad Astravo AE yra nesaugi ir kelia grėsmę Lietuvos nacionaliniam saugumui bei aplinkai ir visuomenės sveikatai.

Astravo AE Rusijos korporacija „Rosatom“ stato 50 kilometrų nuo Vilniaus. Lietuva teigia, kad darbai vyksta nesilaikant saugumo ir aplinkosaugos standartų. Minskas šiuos priekaištus atmeta.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)