Kuveito naftos ministras Essamas Al-Marzouqas pranešė, kad Kataras yra įsipareigojęs laikytis OPEC susitarimo dėl gavybos mažinimo. Duodamas interviu naujienų agentūrai KUNA, ministras sakė, kad Doha vykdė savo įsipareigojimus.

„Kataras... palaiko sprendimą dėl naftos gavybos mažinimo ir susitarimą vykdo 93-102 proc.“, - sakė jis.

Vakarinėje prekyboje „Brent“ rūšies naftos ateities sandorių kaina, palyginti su ankstesne sesija, smuko 0,63 proc., iki 49,14 dolerio už barelį.

OPEC ir karteliui nepriklausančios naftos gamintojos susitarė pratęsti gavybos mažinimo programą iki 2018 m. kovo. Šešių mėnesių susitarimas baigia galioti birželį.

JAV „West Texas Intermediate“ naftos ateities sandorių kaina antradienį, palyginti su pirmadienio vakarine prekyba, sumažėjo 0,4 proc., iki 47,21 dolerio už barelį.

Bahreinas, Saudo Arabija, Jungtiniai Arabų Emyratai, Egiptas, Jemenas, Libija ir Maldyvai nutraukė diplomatinius santykius su Kataru, apkaltinę šalį finansavus teroristų grupuotes, įskaitant džihadistų judėjimą „Islamo valstybė“ (IS).

Abu Dabio naftos uostai nutraukė susisiekimą su visais laivais, plaukiojančiais su Kataro vėliava.

Tebeauganti naftos gavyba JAV taip pat paveikė naftos kainas. Naftos gavyba JAV padidėjo daugiau nei 10 proc. nuo 2016 m. vidurio ir šiuo metu viršija 9,3 mln. barelių per parą ribą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)