„Labai svarbu, kad būtų atlikti Europos Sąjungos standartus atitinkantys streso testai nepalankiausiomis sąlygomis. Be šių testų mes negalime atšildyti to energetikos dialogo su jais ir tai, be abejo, apriboja mūsų galimybes bendradarbiauti su Baltarusija, todėl aš manau, kad Baltarusija supranta, kaip rimtai mes žvelgiame į šį klausimą“, - kalbėjo M. Šefčovičius, Seimo plenariniame posėdyje atsakydamas į Seimo narių klausimus.

Anot jo, rezultatus vertins Europos reguliuotojų komitetas, kuriame bus ir Lietuvos atstovai, tad bus galimybė pateikti rekomendacijas, ką Baltarusija turi patobulinti.

„Komitetas parengs rekomendacijas ir jose, be abejo, bus parašyta, kad šitą reikia pagerinti, šitą reikia patobulinti, kad reikia laikytis saugumo ir saugos nuostatų, tad pritariu, kad esame ypatingai svarbiame etape“, - tikino eurokomisaras.

Astravo atominę elektrinę Rusijos korporacija „Rosatom“ stato 50 kilometrų nuo Vilniaus. Lietuvos Vyriausybė teigia, kad darbai vykdomi nesilaikant saugumo ir aplinkosaugos standartų. Minskas šiuos priekaištus neigia.

Seimas balandį priėmė sprendimą riboti elektros importą iš Astravo AE ir kitų nesaugių trečiųjų šalių branduolinių jėgainių. Pernai birželį Vyriausybė pritarė elektros, pagamintos Astravo AE ir kitose trečiose šalyse, embargo planui, pagal kurį jos importas į Lietuvą, o kartu ir į kitas ES šalis, bus ribojamas per elektros biržos „Nord Pool“ Lietuvos zoną. Neseniai prie Lietuvos iniciatyvos pareiškė prisijungianti ir Lenkija.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)