„Katastrofos Černobilyje bei Fukušimoje įrodė, kad saugios atominės energetikos nebūna, todėl būtina nedelsiant imtis konkrečių ir ryžtingų priemonių, užkertant kelią Astravo elektrinės veikimui. Radiacija sienų neturi, šis klausimas yra svarbus visai Europai. Turime vieningai ginti ne tik Lietuvos, bet ir visos Europos saugumą, todėl kreipiamės į tarptautinę bendruomenę, jos įsikišimas gali padėti iškelti šį klausimą į tarptautinę politinę darbotvarkę“ – teigė žygį organizavusios Lietuvos žaliųjų partijos pirmininkas Remigijus Lapinskas.

Seimo narys Linas Balsys, priklausantis Seimo Laikinajai Veiksmų dėl Astravo atominės elektrinės koordinavimo grupei, teigė, kad šioje Seimo kadencijoje Astravo AE klausimas keliamas aktyviau, tačiau vis dar pasigendama aukščiausių Lietuvos vadovų balso tarptautinėje arenoje bei glaudesnio bendradarbiavimo su kaimyninėmis valstybėmis.

Žygio metu eisenos dalyviai kreipėsi į Baltarusijos, Suomijos, Norvegijos, JAV, Vokietijos, Latvijos, Japonijos, Rusijos bei Estijos ambasadas ir įteikė ambasadoriams adresuotus raštus, kuriuose reikalaujama imtis priemonių, kad Astravo atominės elektrinės klausimas būtų įtrauktas į tarptautinę politinę darbotvarkę. Rašoma Lietuvos žaliųjų partijos išplatintame pranešime spaudai.

Anti-atominis žygis - tai kasmet rengiamo Černobylio katastrofos metinių minėjimo tęsinys. Lietuvos žalieji šia akcija kasmet siekia atkreipti visuomenės ir politikų dėmesį į atominių elektrinių keliamą pavojų, pasisakyti už švaresnės, atsinaujinančios energetikos plėtrą Lietuvoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)