Penktadienio rytinėje prekyboje „Brent“ rūšies naftos birželio mėnesio pristatymo ateities sandorių kaina pašoko 1,53 proc. ir siekė 55,73 JAV dolerio už barelį. Kiek anksčiau naftos kaina pirmą kartą nuo kovo 7 d. viršijo 56 dolerių už barelį ribą, pasiekusi 56,08 dolerio už barelį.

JAV „West Texas Intermediate“ naftos gegužės mėnesio pristatymo ateities sandorių kaina penktadienį, palyginti su ketvirtadienio vakarine prekyba, padidėjo 1,72 proc., iki 52,58 dolerio už barelį. Kiek anksčiau šios naftos rūšies kaina pirmą kartą nuo kovo 8 dienos buvo pasiekusi 52,94 dolerio už barelį ribą.

Naktį į penktadienį JAV prezidentas D. Trumpas pranešė nurodęs smogti raketų smūgį Sirijos aerodromui. JAV atstovų duomenimis, apie 60 raketų „Tomahawk“ buvo paleista iš karinių laivų Viduržemio jūroje į aerodromą Homso provincijoje. Pasak JAV pareigūnų, kaip tik iš ten antradienį pakilo Sirijos karinių oro pajėgų lėktuvai su cheminiu ginklu.

Žiniasklaida pažymi, jog tai buvo pirmoji tiesioginė Jungtinių Valstijų ataka prieš Sirijos vyriausybės ginkluotųjų pajėgų pozicijas ir radikaliausias JAV prezidento Donaldo Trumpo sprendimas nuo jo inauguracijos. JAV prezidentas iš anksto nepaskelbė apie ataką, nors jis ir kiti pareigūnai ketvirtadienį ne kartą griežtai įspėjo Sirijos vyriausybę.

Per antskrydį sukilėlių kontroliuojamame Idlibo provincijos Chan Šeichuno mieste antradienį, aktyvistų duomenimis, žuvo 86 žmonės, dešimtys buvo sužeisti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)