Pasak Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Vytauto Jastremsko, tokio Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos (VKEKK) sprendimo savivaldybė laukė beveik metus.

„Per tą laiką atidžiai analizavome UABLitesko" parengtą kainų projektą ir komisijai dar praėjusių metų pavasarį pateikėme daug esminių pastabų. Į didžiąją dalį komisija atsižvelgė ir savivaldybės siūlymus pripažino pagrįstais", - džiaugėsi V. Jastremskas.

Administracijos direktoriaus teigimu, projekte numatyta, kad projekcinė šilumos kaina be PVM būtų 5,38 ct/kwh, arba mažėtų lyginant su dabar galiojančia daugiau kaip ketvirčiu, 26,5 procento: nuo 7,32 iki 5,38 ct/kwh. Taip pagal šilumos kainą iš 47 vietos (tarp 50 miestų) Alytus pakiltų į 18 vietą, aplenkdamas Panevėžį ir nežymiai atsilikdamas nuo Klaipėdos.

„Be to, „Litesko" privalėtų kompensuoti beveik 3 mln. eurų papildomų pajamų, kurias gavo alytiškiams permokėjus už šilumą 2014-2015 metais.

Todėl šilumos kaina 2017-2018 metais bus dar mažesnė," - teigė administracijos direktorius.

Dėl laikotarpio, per kurį bus susigrąžinama permoka, turės apsispręsti Alytaus miesto taryba ir tam pritarti VKEKK. Galutinį sprendimą dėl šilumos kainos komisija priimti planuojama kovo 28 dieną, miesto savivaldybės tarybai klausimas bus teikiamas svarstyti kovo 30-ąją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)