„Lietuvos energijos gamyba“ taip pat įpareigota per 2 mėnesius ištaisyti VKEKK konstatuotą pažeidimą, t. y. pateikti metinį ataskaitų rinkinį už 2014 metus su nepriklausomo audito išvada.

Bendrovė šiuos duomenis VKEKK turėjo pateikti dar iki 2015 m. gegužės 1 d., bet tai nebuvo padaryta net ir pratęsus terminą.

Savo ruožtu AB „Lietuvos energijos gamyba“ teigia, kad šiuo metu atliekamas šilumos gamybos veiklos ataskaitų auditas už 2014 m. Ataskaitas planuojama pateikti per du mėnesius.

Bendrovė nesutinka su sankcijos procedūros taikymu ir yra savo argumentus pateikusi VKEKK. Pagrindinė audituotų ataskaitų pateikimo vėlavimo priežastis – ne visiškai aiški teisinė bazė ir pakartotiniai audito paslaugų pirkimai, kuriuos bendrovė buvo priversta atlikti.

Pažymėtina, jog pakartotinis audito pirkimas leido bendrovei sutaupyti daugiau nei 50 tūkst. eurų, kurie būtų buvę įtraukti į šios reguliuojamos veiklos sąnaudas ir taip padidinę šilumos kainą Elektrėnų gyventojams.

LEG, be kita ko, teigia, kad bendradarbiavo su VKEKK ir nuosekliai teikė informaciją apie tai, koks yra šio klausimo sprendimo statusas, siūlė pateikti preliminarias ataskaitas bei kitus kompromisus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)