„Prašome jūsų skaitiklių rodmenis už kovo mėnesį suvartotą karštą vandenį deklaruoti anksčiau nei įprasta – iki kovo 29 dienos.

Taip pat prašome sąskaitas už vasario mėnesį suteiktas „Vilniaus energijos“ paslaugas apmokėti ne vėliau kaip iki kovo 29 dienos“, – rašoma įmones išsiuntinėtame pranešime.

Kaip paaiškino „Vilniaus energijos“ atstovas spaudai Nerijus Mikalajūnas, šie laiškai susiję su kovo 29 dieną pasibaigiančia šilumos ūkio nuomos sutartimi.

Ši sutartis dar 2002 metais buvo pasirašyta tarp „Vilniaus šilumos tinklų“ (VŠT), „Vilniaus energijos, Prancūzijos bendrovės „Dalkia“ ir Vilniaus miesto savivaldybės.

Formalumas

N. Mikalajūnas DELFI sakė, kad atskiro pranešimo prireikė, nes įmonė yra įpareigota žmones informuoti, kad keičiasi apmokėjimo sąlygos.

„Tai yra apmokėjimo sąlygų pasikeitimas“, – tai, kad sąskaitas apmokėti reikia iki kovo 29 dienos, o ne iki mėnesio pabaigos, kaip įprastai, apibūdino „Vilniaus energijos“ atstovas.

Jis sakė, kad sąskaitą už kovo 30 ir 31 dieną parengs jau VŠT. Gyventojai ir vėliau sąskaitas gaus iš savivaldybės įmonės.

Įprasta tvarka

Paklaustas, kas bus tiems gyventojams, kurie neatsiskaitys laiku, N. Mikalajūnas nurodė, kad jiems galios įprastinė tokiais atvejais taikoma tvarka.

Tai reiškia laiškus ir skambučius su raginimais susimokėti. Kraštutinė priemonė – antstoliai.

„Tiesiog reikia susimokėti sąskaitas. Jeigu kažkas negali, tegul kreipiasi, bandysime surasti būdą, išdėlioti per laiką“, – sakė N. Mikalajūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (161)