Bendrovių vadovai Mustafa Sanalla ir Igoris Sečinas susitarimą pasirašė pirmadienį Londone.

Kompanijos susitarė įkurti bendrą darbo komitetą, kuris tyrinėtų bendradarbiavimo galimybes įvairiose srityse, įskaitant žvalgymą ar naftos gavybą.

M. Sanalla šiemet sausį pranešė apie planus skatinti užsienio šalių naftos kompanijų investicijas. Pasak jo, tuo siekiama, kad Libija 2022 metais per dieną išgautų 2,1 mln. barelių naftos.

„Mums reikia didžiųjų tarptautinių naftos kompanijų pagalbos ir investicijų tam, kad pasiektume mūsų gavybos tikslus ir stabilizuotume mūsų ekonomiką“, - sakė Libijos valstybinės naftos įmonės vadovas.

„Šis susitarimas su Rusijos didžiausia naftos kompanija sukuria pagrindą mums kartu nustatyti bendradarbiavimo sritis“, - pridūrė jis.

Šiuo metu naftos gavyba didžiausias naftos atsargas Afrikoje turinčioje Libijoje siekia apie 600 tūkst. barelių per dieną, o praeityje siekdavo apie 1,6 mln. barelių per dieną.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)