„2017 m. sausio 24 d. Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo teisėjų kolegija galutiniame ir neskundžiamame sprendime konstatavo, jog bazinės šilumos kainos nustatymo ekspertizės akte nurodoma, kad šilumos kainos dedamosios yra apskaičiuotos neteisingai, pabrėžta, kad UAB „Vilniaus energija“ Kainų komisijai teikė apgaulingas licencijuotos veiklos sąnaudų ataskaitas, manipuliavo finansiniais dokumentais, tačiau šios apgaulės komisija nepastebėjo, kadangi šių ataskaitų neanalizavo, nors tokia prievolė jai numatyta teisės aktuose“,– sako Seimo narys Juozas Imbrasas.

Jo teigimu, pirmosios instancijos teismas nustatė, kad „Vilniaus energija“ į komisijai skirtas pajamų ir sąnaudų ataskaitas, skirtas šilumos kainų ir karšto vandens kainų skaičiavimui, įtraukė ir priskyrė būtinosioms sąnaudoms dalį sąnaudų, kurios negalėjo būti priskirtos būtinosioms (VIP ložės eksploatacija, autobusų nuoma kelionėms, reprezentacinės sąnaudos, išmokėtos socialinės garantijos, pašalpos darbuotojams).

Seimo narys J. Imbrasas pažymėjo, kad kiekvienam vilniečiui kas mėnesį buvo priskaičiuojama nepagrįstai apie 10 eurų.

Jo teigimu, padauginus iš 5 šildymo sezonų, susidarytų iki 300 eurų kiekvienam sąlyginiam vidutiniam apie 60 kvadratinių metrų dviejų kambarių butui, kuriuos vilniečiai permokėjo, tačiau niekas nesiima veiksmų, kad vilniečiai atgautų permokas.

„Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo teisėjų kolegija jau konstatavo, jog šilumos kainos dedamosios yra apskaičiuotos neteisingai manipuliuojant finansiniais dokumentais, todėl dabar laikas Generalinei prokuratūrai pradėti ikiteisminį tyrimą dėl nusikalstamų veikų numatytų Baudžiamojo kodekso 182 straipsnio 2 dalyje – sukčiavimo siekiant didelės materialinės naudos ir taikyti numatytas procesines prievartos priemones, siekiant užtikrinti nukentėjusių šilumos vartotojų teises“, – Seimo frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ narys J. Imbrasas.