DELFI primena, kad prieš daugiau nei metus dalį sostinės gyventojų papiktino netikėtai sulauktos „Vilniaus energijos“ sąskaitos.

Jose paprašyta susimokėti už buvusią nepriskaitytą suvartoto karšto vandens kainų kintamosios dedamosios dalį, susijusią su geriamuoju vandeniu karštam vandeniui ruošti 2010-2014 m.

Kad neįskaitytą kainos dalies kaštus turi prisiimti gyventojai, o ne paslaugos tiekėjas, nusprendė Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) 2014 m. spalio 14 d. sprendimu. Skaičiuota, kad „Vilniaus vandenims“ šildymą sostinės gyventojams tiekianti „Vilniaus energija“ per minėtą laikotarpį nesumokėjo apie 2,14 mln. eurų (be PVM).

Gyventojams „Vilniaus energija“ davė metus padengti užpernai gruodį gautas sąskaitas. Bendrovės atstovas spaudai Nerijus Mikalajūnas neatskleidė, kiek iki šiol yra šių sąskaitų neapmokėjusių vilniečių.

Vis dėlto jis paminėjo, kad terminas susimokėti už 2010-2014 m. vandens karštam vandeniui ruošti sąskaitas buvo pratęstas mėnesiui – iki šių metų vasario 1 d.

„Konkrečios statistikos neturiu, bet didelė dalis žmonių yra susimokėjusi. Jau praėjo trylika mėnesių. Galvojame, kad tai jau pakankamas laiko tarpas susimokėti“, – komentavo jis.

Pasak N. Mikalajūno, sąskaitų neapmokėjusiems gyventojams nuo vasario 1 d. bus skaičiuojami delspinigiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)