Generalinio direktoriaus atranka vyks keturiais etapais, dokumentai atrankai bus priimami iki vasario 7 d. imtinai.

Bendrovė siekia, kad būsimasis vadovas turėtų nepriekaištingą reputaciją, ne mažesnę nei 5-erių metų profesinę patirtį energetikos, verslo plėtros, organizacijos vystymo arba infrastruktūros projektų įgyvendinimo srityse bei analogiškos trukmės vadovavimo patirtį didelėje įmonėje ar įmonių grupėje, turinčioje ne mažiau kaip 100 darbuotojų.

„Šiandien KN pelnytai gali būti pateikiama kaip sėkmingai ir efektyviai valstybės valdomos įmonės pavyzdys. Pirmą kartą per įmonės veiklos istoriją skelbiant atvirą atranką į jos vadovus, ne tik yra dar labiau įtvirtinami skaidrumo ir viešumo standartai, bet ir siekiama sudaryti kuo platesnes galimybes pretenduoti pačios aukščiausios kompetencijos kandidatams, kurie galėtų užtikrinti kompanijos veiklos tęstinumą ir sėkmę, toliau stiprinti ir tobulinti jos valdymą. Vadovauti strateginę reikšmę valstybei turinčiai bendrovei yra ne tik iššūkis, bet ir didelė atsakomybė įgyvendinti tokius sprendimus, kurie būtų ne tik sėkmingi komerciškai, bet ir strategiškai naudingi valstybei“, – sako energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

Kandidatų vertinimą atliks profesionalūs personalo atrankos ekspertai. KN generalinį direktorių iš atrinktų kandidatų paskirs bendrovės valdyba.

KN generalinio direktoriaus pozicija liko laisva po to, kai buvęs KN vadovas Mantas Bartuška gruodžio pabaigoje buvo paskirtas AB „Lietuvos geležinkeliai“ generaliniu direktoriumi.