Įgyvendinus planuojamą projektą, energetikos sektoriuje pavyktų sukurti 13 mln. darbo vietų. Šia programa siekiama iki 2020 metų padidinti atsinaujinančių energijos išteklių dalį iki 15 proc. bendros elektros energijos gamybos.

Planuojama, kad visiems atsinaujinantiems energijos ištekliams, įskaitant atomines jėgaines bei hidroelektrines, po trejų metų teks pusė išgaunamos elektros energijos.

2016 m. liepą ekonomistai iš Kinijos, Didžiosios Britanijos ir Jungtinių Valstijų nustatė, kad Kinija pradeda mažinti anglies gavybą ir naudojimą. Mokslininkai įvardijo tris tokios tendencijos priežastis: sulėtėjusį ekonominį augimą, nuosmukį anglies pramonėje bei dabartinę ekonominę politiką, kuria siekiama sumažinti priklausomybę nuo anglies.

Kinija yra trečia šalis pasaulyje (po JAV ir Rusijos) pagal išžvalgytų anglies atsargų apimtis ir pirma – pagal jos suvartojimą. Šio gamtinio ištekliaus naudojimas leido įvykdyti pramonės revoliuciją, bet šiuo metu ekologiniais sumetimais siekiama jo atsisakyti. Kinija, kaip ir kitos pasaulio šalys, pasiruošusi nuo anglies pereiti prie saulės, vėjo, atominės energijos bei hidroenergetikos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)