Volstritas po Donaldo Trumpo pergalės JAV prezidento rinkimuose smarkiai šoktelėjo iš dalies dėl to, kad rinkose tikimasi, kad išrinktojo prezidento planai padidinti išlaidas infrastruktūrai, sumažinti įmonių pelno mokestį ir apriboti reguliavimą palaikys ekonomiką.

Sveikatos apsaugos sektoriaus indeksas pakilo 0,7 proc. „UnitedHealth Group“, didžiausios JAV medicinos draudikės, akcijos pabrango 3,6 proc. po to, kai bendrovė pranešė apie kitų metų pelno prognozę. Draudimo bendrovės „Aetna“ akcijų vertė pakilo 2,8 proc., kitų draudikų akcijos taip pat pabrango.

„AbbVie“ akcijų vertė pakilo 3,6 proc.

JAV akcijų indeksas „Dow Jones Industrial Average“ antradienio prekybą akcijomis baigė 0,12 proc. kilimu ir siekė 19121,6 punkto, „S&P 500“ išaugo 0,13 proc. ir siekė iki 2204,66 punkto. Atskiras technologijų įmonių akcijų indeksas „Nasdaq“ išaugo 0,21 proc. ir siekė 53979,92 punkto.

Antradienį rinką palaikė ir trečiojo ketvirčio duomenys apie JAV BVP. Šalies ekonomika per trečiąjį ketvirtį, lyginant su 2015 m. tuo pačiu laikotarpiu, pakilo 3,2 proc., nors analitikai prognozavo 3,0 proc. prieaugį.

„Tiffany“ akcijų vertė išaugo 3,1 proc. iki 80,60 dolerio už akciją po to, kai juvelyrinė bendrovė paskelbė ataskaitą apie išaugusius pardavimus – pirmą kartą per aštuonis ketvirčius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją