Grynasis bendrovės pelnas šiuo laikotarpiu buvo mažesnis nei prognozuota ir siekė 26 mlrd. rublių (400,7 mln. JAV dolerių).

Jungtinės Karalystės naftos milžinė BP valdo 20 proc. „Rosneft“.

Šią savaitę Rusijos vyriausybė, valdanti apie tris ketvirtadalius „Rosneft“, pranešė apie planus parduoti 20 proc. bendrovės akcijų, vykdydama privatizacijos programą, kuria siekiama pritraukti lėšų. Pardavusi minėtas akcijas, Rusijos vyriausybė, kurios pajamos sumažėjo dėl kritusių žaliavų kainų, tikisi pritraukti 9 mlrd. svarų.

„Rosneft“ vadovas Igoris Sečinas teigia, kad trečiąjį metų ketvirtį „situacija žaliavų rinkose išliko sudėtinga“.

Daugelio didžiausių pasaulio naftos bendrovių pelnas trečiąjį metų ketvirtį daug mažesnis, tam daugiausia įtakos turėjo žemos naftos kainos.

BP neseniai pranešė, kad jos pelnas trečiąjį ketvirtį sumažėjo beveik perpus, o JAV milžinė „ExxonMobil“ šiuo laikotarpiu pelno uždirbo beveik 40 proc. mažiau.

2014 m. vasarą naftos kainos buvo pašokusios iki maždaug 115 dolerių už barelį, bet vėliau ženkliai smuko dėl padidėjusios pasiūlos ir lėtėjančios paklausos.

Spalį žinia apie tai, kad Naftą eksportuojančių šalių organizacija (OPEC) susitarė riboti naftos gavybą, paskatino naftos kainų augimą, ir „Brent“ barelio kaina šoktelėjo iki aukščiausio lygio per metus, per 53 dolerius.

Tačiau pastaruoju metu iškilusios abejonės dėl to, ar OPEC pavyks įgyvendinti planus riboti gavybą, kainas vėl nusmukdė. Penktadienį „Brent“ naftos kaina siekė 45,77 dolerio už barelį.