Dauguma rinkų kompensavo nuostolius, patirtus iškart po rinkimų, ir jau ketvirtadienį atnaujino augimą; bet žaliavos perteklius, kuris daro spaudimą naftos kainoms jau daugiau nei dvejus pastaruosius metus, išlieka.

OPEC narės rengia viršūnių susitikimą lapkričio 30 dieną ir tikisi susitarti dėl gavybos sumažinimo, taip stengdamosi pažaboti pasaulinės rinkos perteklių.

Ketvirtadienį 18.00 val. Lietuvos laiku „Brent“ rūšies naftos ateities sandorių kaina smuko 0,63 cento iki 46,08 JAV dolerio už barelį. JAV „West Texas Intermediate“ naftos ateities sandorių kaina ketvirtadienį laikėsi ties 44,89 dolerio už barelį, arba buvo 0,84 proc. mažesnė nei vakarinėje trečiadienio prekyboje.

„Kad ir koks būtų OPEC susitikimo Vienoje rezultatas, jis bus labai svarbus norint subalansuoti naftos rinką“, – informavo Tarptautinės energetikos agentūra (IEA) savo mėnesinėje ataskaitoje, kurią cituoja „Reuters“.

Rinkai įtakos turėjo ir JAV Energetikos informacijos administracijos (EIA) duomenys apie naftos atsargas. EIA duomenimis, JAV naftos atsargos per praėjusią savaitę padidėjo 2,4 mln. barelių iki 485 mln. barelių.

Investuotojai vis dar galutinai neapsisprendę, koks gali būti ilgalaikis D. Trumpo prezidentavimo poveikis naftos pasaulinei pasiūlai ir paklausai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)