Iki šiol patvirtinta šildymo kaina „Vilniaus energijai“ siekė 5,05 ct/kWh. VKEKK siūlo nustatyti 3,88 ct/kWh projekcinę kainą arba 23,2 proc. mažesnę nei galioja dabar. VKEKK pateiktuose dokumentuose nurodyta, kad bendrovės apskaičiuota projekcinė kaina siekia 5,51 ct/kWh.

Sprendimo mažinti šildymo kainą VKEKK ėmėsi po to, kai buvo nustatyta, kad „Vilniaus energija“ į šildymo kainą 2012-2014 m. buvo įtraukusi nepagrįstų išlaidų. Skaičiuojama, kad jų vertė – 24 mln. eurų. Norima, kad mažesnės šildymo kainos įsigaliotų nuo gruodžio 1 d. Primename, kad buitiniams vartotojams šildymas jungti pradėdas spalio 6 d. Darželiuose ir sveikatos įstaigose sostinėje šildoma nuo rugsėjo 29 d. Pernai metais šildymas vilniečiams įjungtas nuo spalio 12 d.

Kol kas neaišku, ar VKEKK patvirtinus mažesnes šildymo kainas, permoką per vieną šildymo sezoną atgaus vilniečiai. Projekto su mažesne bazine šildymo kaina svarstymas VKEKK numatomas kitą savaitę.

Kaip buvo anksčiau skelbta, dalis permokėtos sumos gali būti perduota savivaldybei, kuri kitų metų balandį iš „Vilniaus energijos“ perims šilumos ūkį.

„Vilniaus energijos“ atstovas spaudai Nerijus Mikalajūnas kol kas atsisakė vertinti VKEKK apskaičiuotą bazinę šildymo kainą ir teigė, kad bendrovė visus paaiškinimus dėl Kainų komisijos vykdyto tyrimo. Anksčiau bendrovė teigė tyrimą komentuosianti tik po rinkimų. N. Mikalajūnas užsiminė, kad bendrovės komentaro galima tikėtis sulaukti kitą savaitę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)