Analitikų nuomone, 2017 metais naftos rinka išliks „gana persotinta“ dėl atsinaujinusio tiekimo iš Libijos ir Nigerijos ir padidėjusios skalūnų gavybos Jungtinėse Valstijose. Be to, bus pradėti įgyvendinti stambūs naftos projektai, kurie buvo įšaldyti smarkiai kritus naftos kainoms praėjusiais metais.

Brent“ rūšies naftos ateities sandoriai ketvirtadienį, palyginti su ankstesniais sandoriais, atpigo 0,56 proc., iki 51,57 JAV dolerio už barelį. JAV „West Texas Intermediate“ ateities sandorių kaina smuktelėjo 0,58 proc. ir siekė 49,55 JAV dolerio už barelį.

Trečiadienį Tarptautinis valiutos fondas (TVF) iš esmės pagerino naftos kainų prognozę. 2016 metais naftos kainų prognozė padidinta 7 proc., iki 42,96 dolerio už barelį, 2017 metais – beveik 9 doleriais, iki 50,64 dolerio už barelį. Vidutinėje perspektyvoje naftos barelio kainos prognozė išliko ties 51 doleriu už barelį riba.

Rugsėjo 28 dieną Naftą eksportuojančių šalių organizacijos (OPEC) narės pasiekė preliminarų susitarimą apriboti naftos gavybos apimtis ties 32,5 mln. barelių per parą lygiu, ir toks sprendimas paskatino naftos kainų augimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)