„Turime keletą priemonių bendriems veiksmams įgyvendinti“, – teigė Rusijos Energetikos ministerijos vadovas Aleksandras Novakas po pirmadienį G20 viršūnių susitikime Kinijoje vykusio pokalbio su Saudo Arabijos energetikos ministru Khalidu al-Falihu. Paksak A. Novako, buvo prieita bendra nuomonė, kad produkcijos įšaldymas būtų veiksmingiausia priemonė.

Nepaisant pažadų paskelbti „reikšmingą“ pranešimą, paskatinusį naftos kainų šoktelėjimą 5,5 proc., spaudos konferencijoje Hangdžou nebuvo pranešta apie jokius konkrečius veiksmus. Kh. al Falihas teigė, kad šiuo metu nėra poreikio riboti tiekimą ir pridūrė, jog „rinkos tendencijos yra palankios“.

Antradienį, 12 val. 40 min. Singapūro laiku, „Brent“ rūšies naftos kaina pakilo 11 centų ir pasiekė 47,74 JAV dolerio už barelį. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas praėjusią savaitę pasisakė, jog norėtų, kad Naftą eksportuojančių šalių organizacija (OPEC) ir Rusija susitartų dėl produkcijos įšaldymo, tuo paskatindamas spėliones, kaf OPEC narės ir didžiausi naftos gamintojai gali siekti panašių tikslų per šį mėnesį vyksiančias derybas su Alžyru.