Kaip pastebi M. bin S. Sada, „manoma, kad didžiųjų šalių-naftos vartotojų ekonomikos augs, o tai savo ruožtu, padidins naftos paklausą artimiausiais ketvirčiais prieš prasidedant naujam žiemos sezonui Šiauriniame pusrutulyje“. „Atsižvelgdami į prognozuojamą paklausos didėjimą 2016 m. trečią ir ketvirtą ketvirtį, kaip ir pasiūlos sumažėjimą, analitikai leidžia sau spėti, kad dabartinis žemas kainų lygis yra tik laikinojo pobūdžio ir kad naftos kaina augs antrąjį metų pusmetį“, – pridūrė ministras.

M. bin S. Sada taip pat priminė, kad ateityje padidėjus vartojimui dėl investicijų trūkumo, gavybos apimtys pramonėje turėtų sumažėti.

Kartu Kataro energetikos ministras patikino, kad OPEC toliau įdėmiai seka, kaip keičiasi situacija ir nuolat konsultuojasi su visomis kartelio šalinis dėl to, kaip būtų įmanoma stabilizuoti priemones bei mechanizmus bei įvesti tvarką šalyje. Neformalus OPEC narių susitikimas suplanuotas 15-ojo tarptautinio energetikos forumo, vyksiančio rugsėjo 26-28 d. Alžyre, kuluaruose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)