„Energijos skirstymo operatoriaus“ (ESO) vadovas Liudas Liutkevičius praėjusią savaitę teigė, kad elektros kainos mažėja dėl šiemet pradėjusių veikti jungčių su Lenkija ir Švedija, dėl kurių į Lietuvą patenka daugiau pigios elektros energijos.

Energetikos ministras Rokas Masiulis anksčiau BNS taip pat teigė, kad viena priežasčių - naujai pradėjusios veikti jungtys. Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad kainos krito ir dėl sumažintų sąnaudų bei efektyvesnės įmonių veiklos.

ESO elektros kaina pagal standartinį vienos laiko zonos tarifo planą, kuriuo atsiskaito 70 proc. privačių ESO klientų, bus 12 centų už kilovatvalandę (kWh) – 5,5 proc. mažiau nei šiuo metu (12,7 cento). Pagal standartinį dviejų laiko zonų tarifo planą kaina sieks 13 centų (dieną) ir 9,6 cento (naktį ir savaitgaliais) - atitinkamai 6,5 proc. ir 3 proc. mažesnė.

Turintieji elektrines virykles pagal vienos laiko zonos planą mokės 11,9 cento (5,6 proc. mažiau). Pagal dvejų laiko zonų už dieninę elektrą mokės 12,9 cento, o už naktinę 9,5 cento - 6,5 proc. ir 3 proc. mažiau.

Verslo klientams, gaunantiems elektrą iš vidutinės įtampos tinklų, persiuntimo paslauga atpigs vidutiniškai apie 3,6 proc., iš žemosios įtampos tinklų – 3,3 proc.

Paskutinį kartą elektros kaina mažėjo sausį - tuomet ji atpigo 1-3 proc.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)