„Dabar rengiamas dujų tiekimo iš Rusijos į Graikiją bei Italiją per trečiąsias šalis projektas. Kaip numatyta projekte, dujotiekis bus tiesiamas Juodosios jūros dugnu, o vėliau vienos kurios nors pajūrio šalies teritorija, greičiausiai Bulgarijos“, – žurnalistams sakė J. Ušakovas.

Vasario 24 d. „Gazprom“, Italijos „Edison“ ir Graikijos DEPA Romoje pasirašė memorandumą dėl dujų tiekimo iš Rusijos Juodosios jūros dugnu per trečiąsias šalis į Graikiją ir iš Graikijos į Italiją. Kaip teigiama dokumente, memorandumas buvo pasirašytas siekiant sudaryti pietinį rusiškų gamtinių dujų tiekimo į Europą maršrutą.

Šiuo tikslu šalys ketina kiek įmanoma panaudoti darbų, kuriuos atliko „Edison“ ir DEPA pagal „ITGI Poseidon“ projektą, rezultatus. Kol kas neaišku, kurios Europos šalies krantą pasieks jūrinis dujotiekio iš Rusijos sklypas. Logistikos požiūriu, tai galėtų būti Rumunija, Bulgarija arba Turkija.

800 km ilgio ITGI dujotiekio projektas (Interconnector Turkey – Greece – Italy), pagal pirminį planą, turėjo būti skirtas Azerbaidžano dujoms transportuoti maršrutu „Turkija – Graikija- Italija“. Planuota, kad vamzdyno galingumas sieks 8-10 mlrd. kubinių metrų; po milijardą kubinių metrų turėjo būti tiekiama į Bulgarijos ir Graikijos rinkas, o likęs dujų kiekis – į Italiją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)