Kiek anksčiau trečiadienį Ukrainos premjeras Arsenijus Jaceniukas, pradėdamas ministrų kabineto posėdį, pranešė, kad šalies vyriausybė penktadienį, balandžio 8 d., savo susirinkimo metu apsvarstys klausimą dėl galimybės uždrausti į šalį įvežti rusišką naftos produkciją.

„Iš principo, tai ilgai tęstis negali. Yra sveika nuovoka, ekonominiai skaičiavimai. Manau, kad anksčiau ar vėliau jie ims skaičiuoti savo pinigus, savo grivinas, ir supras, kad paprasčiau, geriau ir patikimiau turėti reikalų su Rusija“, – kalbėjo pareigūnas.

G. Šmalis pabrėžė, kad šis draudimas niekaip nepaveiks Rusijos naftos produkcijos eksportuotojų. „Rusijos įmonių tai niekaip nepaveiks, o štai Ukrainos gyventojams įtakos turės. Dėl to, kad Ukrainoje ir taip aukštos kainos, bet kuriuo atveju gerokai aukštesnės nei Rusijoje. O dabar, jeigu jie atsisakys tiekimo iš Rusijos, tai iš kur ims naftos produkciją?“, – teigė jis.

Rusijos statistikos agentūros „Rosstat“ duomenimis, 2015 metais iš Rusijos į Ukrainą buvo perpumpuota maždaug 2 mln. tonų naftos produkcijos, kurios vertė siekė daugiau kaip 1 mlrd. JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (111)