„Iki arbitražinio proceso pabaigos Stokholme abi pusės didins savo ieškininius reikalavimus. „Gazprom“ mums priskaičiuos papildomas sumas už dujas, kurias norėjo mums parduoti ir kurių mes iš jų nepirkome. O mes priskaičiuosime papildomas sumas kaip kompensaciją už mūsų permoką (lyginant su teisinga kaina) ir už neapmokėtas mūsų suteiktas tranzito paslaugas“, - rašė jis socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

Pasak J. Vitrenkos, vien per pirmąjį šių metų ketvirtį „Naftogaz Ukrainy“ bendrovei „Gapzrom“ priskaičiuos apie 1 mlrd. dolerių už neapmokėtas tranzito paslaugas.

„Per visus 2016 metus ši suma siektų apie 4 mlrd. dolerių“, - patikslino jis.

Kartu J. Vitrenka pabrėžė, kad Rusijos dujų bendrovės ieškininių reikalavimų didinimas yra nepagrįstas.

„Beveik visa „Gazprom“ ieškininių reikalavimų suma - priskaitymai pagal principą „imk arba mokėk“. Mūsų manymu, šie reikalavimai absoliučiai nepagrįsti. Mes tvirtiname, kad šis principas negali būti taikomas dėl kelių priežasčių, viena iš jų - išpūsta kaina“, - pabrėžė jis.

Tuo tarpu pačios Ukrainos reikalavimus bendrovės „Naftogaz Urkainy“ atstovas vadina „visiškai pagrįstais“. Pasak jo, bendrovė reikalaus, kad jie būtų įvykdyti, įskaitant reikalavimus dėl kompensacijų išmokėjimo.

Antradienį „Gazprom“ pateikė Stokholmo tarptautiniam arbitražui patikslintus reikalavimus Ukrainos bendrovei. Bendra reikalavimų suma išaugo iki 31,759 mlrd. dolerių, teigiama Rusijos dujų bendrovės pareiškime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)