„Irane atšaukus sankcijas atsigavusi naftos gavyba ir JAV augančios naftos atsargos neleidžia kalbėti apie besiformuojančią per kelis ateinančius mėnesius tvarią kainų augimo tendenciją“, – sakoma prognozėje.

Valstybinis bankas bazinėje savo prognozėje 2016-iesiems teigia, kad vidutinė metinė naftos kaina turėtų išlikti ties 35 JAV dolerių riba. Manoma, kad tokiu atveju Rusijos BVP kris 2 procentais.

Jeigu Jungtinėse Valstijose naftos gavyba ir atsargos antrąjį šių metų pusmetį sumažėtų, tuomet kainos gali kilstelėti iki 45 JAV dolerių už barelį, nurodo banko ekspertai. „Tokiu atveju mažai tikėtina, kad 2016 metais vidutinė metinė „Urals“ naftos kaina pasieks 40 JAV dolerių“, – sakoma dokumente.

Mažėjančias investicijos į naftos sektorių seks gerokai smukęs naftos gavybos aktyvumas vidutinės trukmės perspektyvoje, o tai leis per metus ar pusantrų panaikinti susidariusį pasiūlos perteklių. Tokia situacija padėtų 2017-2018 metais naftos kainas pakelti iki 52-55 JAV dolerių už barelį, pažymi „Vnešekonombank“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)