Bendrovė „South Stream Transport B.V.“, įsteigta jūrinės dujotiekio dalies statyboms, sutiko atleisti „Gazprom“ nuo visų įsipareigojimų vykdymo ir nutraukti laidavimo „Gazprom eksport“ atžvilgiu sutartį.

Sausio 11 dieną Bulgarijos laikraštis „Standart“ skelbė, esą dujotiekio darbai bus atnaujinti per artimiausias kelias savaites. Manyta, kad projektas bus svarstomas per Rusijos-Bulgarijos tarpvyriausybinės komisijos posėdį, vyksiantį Sofijoje sausio pabaigoje.

Dujotiekio „Pietų srautas“ tiesimo projektą Rusija sustabdė 2014 metų gruodį. Kaip tuomet skelbta, toks sprendimas buvo priimtas dėl neapibrėžtos Europos Sąjungos ir Bulgarijos valdžios pozicijos. Vietoj šio dujotiekio nuspręsta tiesti „Turkijos srautą“ Turkijos teritorija, bet 2015 m. pabaigoje, smarkiai atvėsus santykiams tarp Maskvos ir Ankaros, projektui iškilo grėsmė.

Pagrindinis 63 mlrd. kub. metrų galingumo dujotiekio maršrutas turėjo driektis per Bulgariją, Serbiją, Vengriją, Slovėniją ir Italiją. Rusija pasirašė tarpvyriausybines sutartis su Bulgarija, Serbija, Vengrija, Graikija, Slovėnija, Austrija ir Kroatija dėl sausumos dalies projekto vykdymo. Kaip numatyta susitarimuose, šiose šalyse buvo įsteigtos bendros įmonės.