Šildymo kainos rodo, kad vieni daugiabučių gyventojai už šildymą moka keliasdešimt kartų daugiau nei kiti. Štai pavyzdžiui, pačiam ekonomiškiausio daugiabučio (Mažeikiai, Vasario 16-osios g., renovuotas) gyventojams gruodžio mėnesį teko mokėti vos 0,07 eur/kv. m., o daugiausia energijos sunaudojančio daugiabučio (Babtai, Kauno raj.) gyventojams – 3,36 eur/kv. m.

Kaip nurodo Lietuvos šilumos tiekėjų asociacija, šilumos kaina (eur/MWh) skiriasi iki dviejų kartų: nuo 48,2 eur/MWh iki 90,6 eur/MWh.

Dar sausio 13 d. Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKKEK) skelbė, kad šilumos kaina sausio mėnesį siekia 0,0579 eur/kWh (be PVM).

Komisija skelbė, kad sausį, palyginus su pernai gruodžiu, daugiausia – beveik 15 proc. (1,18 ct/kWh su PVM) – šiluma pigo Ukmergės mieste ir Dukstynos kaime, „Ukmergės šilumai“ pradėjus daugiau šilumos gaminti iš biokuro. Palyginus su praėjusiu mėnesiu, dėl pigiau įsigyto kuro šilumos kaina daugiau nei 8 proc. (0,60 ct/kWh su PVM) mažėjo ir Kazlų Rūdos vartotojams.

Vilniuje sausio mėn. šilumos kaina yra 0,0646 eur/kWh su PVM ir, palyginus su praėjusiu mėnesiu, sumažėjo 6,3 proc.

Druskininkuose, išaugus šilumos suvartojimui ir UAB „Litesko“ filialui „Druskininkų šiluma“ pradėjus pirkti brangesnes dujas iš UAB „Haupas“, fiksuojamas beveik 11 proc. (šilumos kainos pokytis.

Telšiuose šilumos kaina didėja 8 proc., palyginus su praėjusiu mėnesiu. 2016 m. sausio mėn. tarp penkių didžiųjų miestų už šilumą mažiausiai moka Šiaulių, daugiausiai – Vilniaus gyventojai. Per metus, 2016 m. sausį palyginus su 2015 m. sausio mėnesiu, Kaune šilumos kaina mažėjo 15,66 proc., Klaipėdoje – 15,57 proc., Panevėžyje – 8,62 proc., Vilniuje – 6,92 proc., Šiauliuose – 3,96 proc. 2016 m. sausio mėn. mažiausia šilumos kaina yra Utenos rajone, o didžiausia – Anykščių rajone.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)