Kaip informuoja dienraštis „Gazeta Wyborcza“, buvęs Plocko naftos kombinato direktorius Jacekas Krawiecas, naftos žaliavą pirkdavo iš Saudo Arabijos, tačiau jo vieton stojęs naujas įmonės vadovas Wojciechas Jasinskis didina šios žaliavos importą iš Rusijos.

Rusų naftos koncerno „Rosneft“ valdytojas Igoris Sečinas pasibaigusių 2015 metų pabaigoje galėjo pasigirti gerais rezultatais.

Krizės metus „Rosneft“ baigė ypač efektingai, pasirašydamas simbolinės reikšmės kontraktą su Plocko PKN Orlen apie papildomą naftos tiekimą nuo 18 iki 25,2 mln. tonų naftos Lenkijai.

Nežiūrint politinių nesutarimų tarp Lenkijos ir Rusijos, I. Sečinas tikina, kad partnerystė su Lenkija jau patikrinta per daugelį metų ir remiasi ilgalaikiu ir abipusiai naudingu bendradarbiavimu.

2015 metų pabaigoje „Rosneft“ pasirašė su „Orlen“ sutartį, kuris pratęsia rusiškos naftos tiekimą Lenkijai, o taip pat galimybę padidinti jos kiekį nuo 6 iki 8.4 mln. tonų kasmet.

Žaliava iš Rusijos į Plocką keliaus naftotiekiu „Draugystė”, tačiau lenkai rusišką naftą taip pat gaus per Gdansko naftos uostą, o į Mažeikius ji keliaus iš Būtingės terminalą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (491)