Anot energetikos ministro, laikinai miestui galėtų būti tiekiamos suslėgtos dujos, o ateityje - suskystintos gamtinės dujos arba būtų įrengtos elektrinės viryklės.

„Realiausiai kol kas atrodo alternatyvūs dujų tiekimai - arba suskystintos dujos, arba įsisriegimas į sistemą suslėgtų dujų (...). Tos pačios gamtinės dujos - tik suslėgtos. Jas naudoja „Lietuvos dujos“ laikiniems darbams, laikiniems tiekimams užtikrinti. Šis variantas galėtų atrodyti labiau kaip laikinas sprendimas, kol mes nuspręstume, koks techninis sprendimas turėtų būti“, - antradienį po susitikimo su Druskininkų meru ir Kainų komisijos atstovais žurnalistams sakė Rokas Masiulis.

Jo teigimu, dar neaišku, kiek laiko užtruktų paruošti infrastruktūrą alternatyviam dujų tiekimui: „Viskas yra sprendimo fazėje“.

Pasak R. Masiulio, didžiausia atsakomybė tenka „Litesko“ valdomoms „Druskininkų dujoms“ bei dujų tiekėjui „Haupas“.

„Didžiausia atsakomybė šioje situacijoje yra šilumos tiekėjui ir „Druskininkų dujų“ akcininkui „Litesko“, kurie nors ir žinojo, kad įvedant biokurą, dujų vartojimas mažės ir kaina augs, nieko nedarė iki paskutinės akimirkos“, - sakė R. Masiulis.

Druskininkų meras Ričardas Malinauskas žurnalistams sakė, jog savivaldybė apie didėsiančias kainas sužinojo maždaug prieš mėnesį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)