Elektros energija paleista iš bendrovės „Krymenergo“ biuro Simferopolyje, praneša „Krym Inform“. Iš Krasnodaro krašto tiekiamus megavatus bus galima paskirstyti po visą Krymą. Pusiasalyje paruošta visa reikalinga infrastruktūra, pranešė respublikos vadovas Sergejus Aksionovas.

V. Putino nurodymu, paleidus energetinį tiltą turi būti operatyviai didinama elektros energijos generacija į Krymą. Jis taip pat pažadėjo, kad 2017 metais į pusiasalį iš Kaukazo bus pradėtos tiekti dujos.

Anksčiau Krymo senatorė Olga Kovitidi pareiškė, kad pirmąją energetinio tilto grandį iš Krasnodaro krašto į Krymą tikimasi įvesti nuo gruodžio 10 iki 15 dienos, antrosios grandies įvedimas numatytas balandį, praneša „Interfax“.

Informaciją apie energetinio tilto paleidimą bandomuoju režimu anksčiau patvirtino ir Energetinės plėtros fondo direktorius Sergejus Pikinas.

„Pirmajai grandžiai jau įjungta įtampa ir jau atliekamas bandomasis įrangos eksploatavimas. Dabar ten užfiksuota 100 MW galingumo įtampa, o artimiausiomis dienomis ji bus padvigubinta“, – jo žodžius cituoja „Flash Crimea“.

Pirmąją energetinio tilto grandį sudaro du maitinimo kabeliai, kiekvienu kurių bus tiekiama po 200 MW elektros energijos, pridūrė S. Pikinas.

Šią informaciją patvirtino ir Rusijos Federacijos Visuomenės rūmų ekologijos ir aplinkosaugos komisijos pirmininkas Sergejus Černinas, praneša TASS.

„Rusijos Energetikos ministerija ir energetikos specialistai dabar dirba po 25 valandas per parą. Aš taip pat girdėjau, kad šiandien įjungta įtampa pirmojoje pirmosios linijos dalyje. Tai yra, apie 100 MW. Artimiausiu metu bus paleista jau 200 MW“, – pasakė jis.

Lapkričio 29 d. Energetikos ministerijos vadovas Aleksandras Novakas vizito į Krymą metu apsilankė „Krymenergo“ dispečerių tarnyboje, kuri vykdo visos pusiasalio energetinės sistemos valdymą. Pasak jo, pirmoji projekto grandis, kuri bus paleista šiemet, iš dalies išspręs energetines pusiasalio problemas, o visiškai nepriklausomu pusiasalis taps paleidus antrą grandį.

Per Energetikos ministerijos vadovo vizitą į Krymą vyriausiasis „Krymenergo“ dispečeris Andrejus Anochinas papasakojo apie tai, kaip energetinė sistema veikė naktį į lapkričio 22 d., kai vienu metu buvo atjungtos visos keturios linijos, kuriomis į pusiasalį buvo tiekiama elektros energija.

„Per šimtą Krymo energetikos sistemos metų tai buvo pirmas kartas, kai sistemą teko prikelti visiškai nuo nulio, buvo sinchronizuojama labai daug jėgainių ir įvestas visiškai izoliuotas darbo režimas“, – paaiškino jis.

„Dabar lygiagrečiai veikia Simferopolio, Sevastopolio, Kamyš–Burunsko ir Sakų elektrinės, taip pat trys mobilių dujų turbininių elektrinių aikštelės. Bendra apkrova šiuo metu yra 418 MW, iš kurių elektrinių – 148 MW, mobilių dujų turbininių elektrinių – 231 MW, vėjo jėgainių – 29 MW, saulės – 10 MW“, – pranešė A. Anochinas. Be to, įmonė „Titanas“ gamina 2 MW, kurie iš dalies padeda aprūpinti elektra Armiansko miestą.

DELFI primena, kad lapkričio pabaigoje į Rusijos aneksuotą Krymą buvo sutrikdytas elektros tiekimas visomis keturiomis linijomis.

Šiuo metu vidinė gamyba gali patenkinti tik 20–30 proc. pusiasalio poreikių.

Krymą Rusiją okupavo ir aneksavo praėjusiais metais, tačiau elektros energija pusiasalio gyventojams tiekiama iš Ukrainos. Kijevas ir Vakarai vadina Krymo aneksiją nusižengimu tarptautinei teisei ir toliau laiko Krymą Ukrainos dalimi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (165)