Specialioji komisija sprendimą priėmė ir licencijų sutarčių sąlygas pakeitė, gavusi pačios „Gazprom Neft Sachalin" paraišką.

Rusijos aplinkos apsaugos ministerijos atstovas spaudai Nikolajus Gudkovas informaciją apie nukeliamus terminus patvirtino ir paaiškino, kad toks sprendimas buvo priimtas atsiradus „būtinybei atlikti papildomus geologinės žvalgybos darbus".

Bendrovė „Gazprom Neft Sachalin" licenciją vykdyti žvalgybą ir naftą išgauti naftos telkinyje „Doliginskoje" gavo penkeriems metams dar 2006-aisiais.

Dokumento sąlygose nurodyta, kad bendrovė turėjo išgręžti ne mažiau kaip tris gręžinius ir atlikti ne mažesnį nei 600 kv. km apimties trimatį seisminį tyrimą dar iki 2019 metų. Nurodytais metais turėjo būti pradėta ir naftos gavyba, tačiau per visą telkinyje vykdytų darbų laikotarpį antrinė „Gazprom Neft" bendrovė spėjo išgręžti tik du tiriamuosius gręžinius iš planuotų trijų. Beje, šie parodė netinkamus rezultatus.

„Gręžimo ir tyrimo rezultatai rodo, kad dabartinis geologinis modelis yra netinkamas, jį būtina koreguoti dėl žemos atliktų darbų kokybės", - teigia „Gazprom Neft".

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)