„Jūsų Panevėžys“ naujienų portale rašoma, kad STT Panevėžio valdybos pareigūnai informacijos šykšti, tačiau Panevėžio valdybos vadovas Egidijus Snicorius sakė, kad atominės elektrinės darbuotojas buvo sulaikytas 2 paroms. Tuo tarpu verslininkui, kuris pirko atominės elektrinės turtą, paskirta kardomoji priemonė – suėmimas 10 dienų.

E. Snicorius paminėjo, kad tokių teisėsaugos veiksmų gali būti ir daugiau. „Tik galiu pasakyti, kad suėmimų gali būti ir daugiau. Juk uždaromoje elektrinėje vykdomas ne vienas turo išpardavimo aukcionas“, – kalbėjo E. Snicorius.

Neoficialiomis DELFI žiniomis, vienas įtariamųjų – atsakingas asmuo už dalį Ignalinos atominės elektrinės turto aukcionų Lauras Puslys. To IAE direktorius Darius Janulevičius nepatvirtino, tai DELFI neigė ir L. Puslys, su kuriuo antrą kartą susisiekti nepavyko. Ignalinos atominės elektrinės tinklalapyje skelbiama, kad L. Puslys ėjo Komercijos skyriaus vadovo pareigas.

DELFI šaltinių duomenimis, suimti leista antrąjį asmenį, verslininką, kuris turtą pirko. „Pavardžių negalime nei patvirtinti, nei paneigti, - sakė energetikos ministro atstovas spaudai Mantas Dubauskas. - Tačiau Energetikos ministerija buvo informuota apie atliekamą tyrimą ir bendradarbiavo su tarnybomis, siekdama padėti išsiaiškinti galimo piktnaudžiavimo atvejus.“

STT turi informacijos, kad šis asmuo kartu su kitais valstybės tarnautojams prilygintais asmenimis sugalvojo, kaip neteisėtai pasipelnyti parduodant ne vieną milijoną eurų kainuojantį elektrinės turtą. Šio nusikaltimo sumanytojai sąmoningai apgaule sumažino parduodamo turto kainą ir parengė tokias sąlygas aukcionui, kad jį galėtų laimėti tik vienintelis iš anksto numatytas dalyvis. Be to, STT pareigūnų duomenimis, buvo imtasi aktyvių priemonių sutrukdyti kitiems potencialiems dalyviams dalyvauti aukcione. Tiriant šį nusikaltimą, įtarimai jau pareikšti 2 asmenims. Elektrinėje ir šių asmenų namuose atliktos kratos.

Atliekamą ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)