AB „Lesto“ ir akcinės bendrovės „Lietuvos dujos“ reorganizavimo sąlygų pagrindu AB „Lesto“ ir akcinė bendrovė „Lietuvos dujos“ yra reorganizuojamos sujungimo būdu. Bendroves numatoma sujungti ir jų pagrindu po reorganizavimo numatoma sukurti naują bendrovę – AB „Energijos skirstymo operatorius“, rašoma biržos pranešime spaudai.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos akcinių bendrovių įstatymo 65 straipsnio nuostatomis, skelbiama apie parengtas AB „Lesto“ ir akcinės bendrovės „Lietuvos dujos“ reorganizavimo sąlygas, kurios buvo apsvarstytos ir aprobuotos 2015 m. rugpjūčio 31 d. įvykusiuose AB „Lesto“ ir akcinės bendrovės „Lietuvos dujos“ valdybos posėdžiuose.

Sprendimą dėl „Lesto“ ir „Lietuvos dujų“ reorganizavimo, reorganizavimo sąlygų tvirtinimo ir kitų susijusių klausimų Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta tvarka priims „Lesto“ ir „Lietuvos dujų“ visuotiniai akcininkų susirinkimai. Po reorganizavimo bus įsteigta ir pradės veikti nauja akcinė bendrovė - ESO.

Planuojama ESO veiklos pradžia perėmus iš „Lesto“ ir „Lietuvos dujų“ Perduodamą turtą, teises ir pareigas - 2016 m. sausio 1 d.

„Lesto“ ir „Lietuvos dujų“ akcijos bus keičiamos į po reorganizavimo veiksiančios ESO akcijas Reorganizavimo sąlygose nustatyta tvarka ir pagrindais, informuoja „Nasdaq“.

ESO, po jos įregistravimo Juridinių asmenų registre, nedelsiant teisės aktų nustatyta tvarka kreipsis dėl elektros energijos skirstymo licencijos, visuomeninio elektros energijos tiekimo licencijos bei gamtinių dujų skirstymo licencijos išdavimo.

Po reorganizavimo veiksianti ESO perims visą „Lesto“ ir „Lietuvos dujų“ ilgalaikį ir trumpalaikį turtą, taip pat ilgalaikius ir trumpalaikius finansinius ir kitus įsipareigojimus, gautinas ir mokėtinas sumas pagal „Lesto“ ir „Lietuvos dujų“ sudarytas sutartis ar kitais pagrindais kylančias prievoles. ESO taip pat perims visas teises į „Lesto“ ir „Lietuvos dujų“ naudotas licencijas, leidimus bei atestatus, jeigu teisės aktai numato tokio teisių perdavimo galimybę, bei kitas „Lesto“ ir „Lietuvos dujų“ teises ir pareigas pagal sandorius bei kitais pagrindais atsiradusias prievoles (įskaitant teises ir pareigas pagal sudarytas kolektyvines ir darbo sutartis, „Lesto“ ir „Lietuvos dujų“ bankų sąskaitose esančias lėšas, sutartis su naujaisiais bei esamais elektros energijos bei dujų skirstymo paslaugų vartotojais, elektros energijos gamintojais, elektros energijos ir gamtinių dujų tiekėjais, taip pat prekių, paslaugų ir/ar darbų tiekėjais) bei teises ir pareigas, kylančias iš kitų „Lesto“ ir „Lietuvos dujų“ sudarytų dokumentų (techninių sąlygų, projektavimo sąlygų ir kt.), išskyrus „Lesto“ ir „Lietuvos dujų“ teises ir pareigas, kurias Lietuvos Respublikos imperatyviomis teisės normomis draudžiama arba kurių negalima perduoti kitam asmeniui reorganizavimo metu.

ESO iš „Lesto“ ir „Lietuvos dujų“ perims visą Perduodamą turtą, teises ir pareigas, visi „Lesto“ ir „Lietuvos dujų“ sandoriai bus įtraukti į ESO buhalterinę apskaitą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)