Tiesa, jis tikina, kad šis nuosmukis padės subalansuoti naftos rinkos kainas.

„Greičiausiai egzistuoja negriežta, tačiau nuolatinė priklausomybė tarp investicijų lygio ir išgautos naftos kiekio: mažėjant investicijų po 2-3 metų mažėja ir naujų gręžinių skaičius, o tai kelia rimtą grėsmę naftos gavybos apimtims. Aišku, 1,5 pastarųjų metų stebimas gavybos augimas yra susijęs su ankstesnių metų investicijomis ir naujų technologijų taikymu“, - tikina „Rosneft“ vadovas.

„Pasaulinė naftos rinka per pastaruosius 1,5 metų kardinaliai pasikeitė“, - mano pareigūnas. Šie pokyčiai susiję, pirmiausiai, su skalūnų išteklių gavybos fenomenu ir tuo, kad balansas, anksčiau vykdytas OPEC šalių, iš esmės perėjo į JAV regioninę rinką, virtusią svarbiausia pasaulinio masto reguliuotoja.

„Trumpalaikėje ir vidutinės trukmės perspektyvoje JAV rinka ir toliau daugiausia lems pasaulinės naftos rinkos tendencijas, - teigia „Rosneft“ prezidentas. - Kalbant apie ilgalaikę perspektyvą, matyti, kad pagrindiniu veiksniu, nustatančiu naftos rinkos ateitį, tampa situacija atsargų sferoje. Dabartiniais vertinimais, laukiamą naftos vartojimo augimą patenkinti bus galima tik ištekliais, išgautais pakankamai aukštą savikainą turinčiuose telkiniuose".

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)