Šiluma daugiabučiuose namuose įjungiama palaipsniui, pagal nustatytą grafiką:Per pirmadienį ir antradienį šiluma atkeliaus iki Vilkpėdės, Šeškinės, Pilaitės, Senamiesčio, Šnipiškių, Karoliniškių, Lazdynų, Naujosios Vilnios, Baltupių.

Antradienį trečiadienį pradės šilti Antakalnio, Žirmūnų, Pašilaičių, Viršuliškių, Justiniškių, Žvėryno, Naujamiesčio daugiabučiai namai.

Per trečiadienį ir ketvirtadienį šiluma bus įjungta Paneriuose, Naujininkuose, Rasose, Fabijoniškėse, Grigiškėse ir Verkiuose.

Nuo antradienio iki penktadienio bus įjungtos ir komercinių administracinių pastatų šildymo sistemos, nuo ketvirtadienio bus šildomos ir pramonės įmonės.

Pasak pranešimo, per penkias pirmosios šildymo savaitės dienas šiluma palaipsniui pasieks visus daugiabučius ir komercinius objektus. Šiuo metu šildymas jau įjungtas Vilniaus vaikų lopšeliuose, darželiuose, gydymo įstaigose bei mokyklose.

Sostinės gyventojai gali patys pasirinkti, kada įjungti šildymą: jei gyvenamųjų namų butų ir kitų patalpų savininkai yra tinkamai parengę savo šildymo sistemas ir neskolingi šilumos tiekėjui, turi galimybę daugumos prašymu įjungti šildymą anksčiau, nei priimamas Vilniaus savivaldybės sprendimas, pavesdami namo valdytojams – administratoriams, bendrijų pirmininkams ir apie savo sprendimą pranešdami UAB „Vilniaus energija” Klientų aptarnavimo centrams.

Primenama, kad Sostinės Tarybai priėmus sprendimą, nuo šildymo sezono pradžios šildymo kaina mažės vidutiniškai penkiais procentais, palyginus su praėjusių metų rugsėjo mėnesio šilumos kaina. Tipinio nerenovuoto daugiabučio namo buto (60 kv. m) gyventojas už šilumą šį rudenį per mėnesį mokės apie 4-5 eurais mažiau.

Be to, Vilniuje, Geologų gatvėje ką tik pradėjo veikti nauja biokuro katilinė, kuri šią žiemą planuoja pagaminti apie 5 proc. Vilniui reikalingos šilumos energijos ir šildyti Naujininkų bei Kirtimų rajonus. Nepriklausomo šilumos gamintojo naujos biokuro katilinės atsiradimas bus papildomas postūmis šilumos kainos mažėjimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)