Ministrė sakė, kad po rugpjūčio vizito Lietuvoje, kurio metu atsakingi pareigūnai pradėjo derybas dėl dujų tiekimo į Latviją, toliau svarstomos galimo bendradarbiavimo detalės.

„Tęsiamos derybos dėl kainos, nes mums nereikia dujų bet kokia kaina. Taip pat kalbama apie tai, kad bendrovės „Latvenergo“ dujų pirkimas nebūtų vienkartinis sandoris, o tai būtų ilgalaikis bendradarbiavimas“, – pažymėjo ministrė.

Kadangi Latvijos, Lietuvos ir Estijos energetikos rinkos labai mažos, D. Reizniecė-Uozola mano, kad visos šalys dujas galėtų pirkti kartu ir taip turėtų galimybę jų įsigyti mažesnėmis kainomis, pavyzdžiui, iš JAV.

Artimiausiu metu ekonomikos ministrė planuoja pasirašyti su Lietuvos ministru galimybių bendradarbiauti dujų tiekimo sferoje protokolą.

„Tai bus politinis dokumentas, kuris vis dėlto popieriuje įtvirtins tą faktą, kad Klaipėdos terminalas yra ne tik svarbus energetinio saugumo infrastruktūros objektas, bet ir komercinis objektas Baltijos regione“, – pabrėžė Latvijos ekonomikos ministrė.

Kaip pranešta, „Latvenergo“ jau šiemet ketina atlikti pirmąjį bandomąjį suskystintųjų dujų pirkimą iš Lietuvos. Tai tapo įmanoma po to, kai Latvijos komunalinių paslaugų reguliavimo komisija rugsėjo 10-ąją patvirtino gamtinių dujų infrastruktūros naudojimo taisykles. Dujų įsigijimo kiekis ir laikas kol kas nežinomi.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)