Kad gyventojams nekiltų abejonių dėl darbuotojų bei paslaugos teikėjų veiksmų teisėtumo, visi darbuotojai, atliekantys elektros apskaitų eksploatavimo darbus, turi ir pateikia specialius pažymėjimus, patvirtinančius „Lesto“ įgaliojimą atlikti skaitiklių priežiūros darbus. Be to, „Lesto“ darbuotojai naudoja bendrovės logotipu pažymėtus automobilius.

Lesto“ pasiekė informacija, jog praėjusią savaitę Šiauliuose gyventoja į namus įsileido „Lesto“ darbuotojais apsimetusius sukčius. Apsimetėliai tikino neva atėję patikrinti elektros skaitiklio rodmenų, tačiau po šio apsilankymo moteris pasigedo namie laikytų santaupų. Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Jei gyventojui kyla įtarimas, jog atvykęs asmuo nėra „Lesto“ ar jos įgaliotos įmonės darbuotojas, prieš jį įsileidžiant į gyvenamąsias patalpas gyventojui patariame paklausti atvykusio asmens vardo, pavardės, kokiu tikslu atvyko bei paprašyti parodyti darbo pažymėjimą. Jeigu įsileidote į patalpas, rekomenduojame darbuotojo nepalikti vieno be priežiūros. Jei kyla įtarimų, kad atvykęs asmuo yra apsimetėlis, gyventojai nedelsdami turėtų kreiptis bendruoju pagalbos telefonu 112“, – ,pranešime teigė „Lesto“ Prevencijos ir kontrolės skyriaus vadovas Vidmantas Bruzgys.

Pasak pranešimo, bendrovės bei jos įgaliotų įmonių darbuotojai niekuomet neatlieka elektros tinklo remonto darbų klientų būste ar namo vidiniame tinkle. Tais atvejais, kai elektros skaitikliai yra įrengti kliento patalpų viduje, „Lesto“ bei jos įgaliotų įmonių darbuotojai tik patikrina elektros skaitiklio veikimą, pakeičia jį arba nurašo jo rodmenis.

Už skaitiklio patikrinimą, keitimą, ar bet kokius kitus darbus, susijusius su skaitiklių eksploatavimu, apsilankyto metu niekuomet neprašoma atsiskaityti – šie darbai yra nemokami.

Sutartis dėl elektros skaitiklių rodmenų patikrinimo paslaugos teikimo „Lesto“ yra pasirašiusi su trimis paslaugos teikėjais – bendrovė „Elektrovoltas“ skaitiklių rodmenų nurašymo paslaugą teikia Klaipėdos ir Šiaulių regionuose, bendrovė „Mano būstas LT“ – Vilniaus, Utenos, Panevėžio ir Kauno regionuose, įmonė „Alytaus butų ūkis“ – Alytaus regione.

Gyventojai gali gauti visą informaciją apie jų deklaruotus ar skaitiklių patikrinimo metu užfiksuotus rodmenis – tereikia prisijungti prie savitarnos svetainės www.manoelektra.lt. Informacija apie „Lesto“ paslaugas teikiama ir klientų aptarnavimo telefonu 1802.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)