TASS teigimu, liepos mėnesio pabaigoje Rusijos energetikos ministras Aleksandras Novakas nurodė, kad šalis per artimiausias 1-2 savaites pasirengusi pasirašyti tarpvyriausybinį susitarimą dėl vienos „Turkijos srauto" gijos.

Tuomet taip pat buvo pranešama, kad analogiški susitarimai dėl antrosios, trečiosios ir ketvirtosios „Turkijos srauto" atšakų, kuriomis bus tiekiamos dujos Europos Sąjungos valstybėms, bus pateikti atskiruose dokumentuose.

Taip pat A. Medvedevas kalbėjo ir apie dujotiekį „Šiaurės srautas 2": jo akcininkų komiteto nariais taps po vieną mažųjų akcininkų atstovą.

Bendrovės atstovo teigimu, „Gazprom" iki sausio mėnesio parengs verslo planą ir pateiks kelis konkursus dėl vamzdžių projektui „Šiaurės srautas 2" tiekimo.

„Dabar rengiame verslo planą ir kartu ruošiamės konkursams dėl kelių svarbių pozicijų, pavyzdžiui, vamzdžių. Viena ir kita bus patvirtinta sausį", - sakė A. Medvedevas.

Dar rugsėjo 4 d. Vladivostoke vykusiame Rytų ekonomikos forume akcininkai pasirašė susitarimą dėl dujotiekio „Šiaurės srautas 2" statybų Baltijos jūros dugno pradžios.

Naujojo konsorciumo nariais tapo šešios įmonės: „Gazprom", „E.On", OMV, „BASF/Wintershall", „Engie" ir "Shell", nurodo statybų projektui vadovaujantis Matthias Warnigas. Koncernui „Gazprom" priklausys 51 proc. akcijų, kitiems partneriams po 10 proc., o "Engie" - 9 proc., nurodo "Nord Stream AG" vadovas.

Anksčiau skelbta, kad naujasis projektas, kurio įgyvendinimo laikas nenurodytas, padvigubins dabartinio Rusiją ir Vokietiją jungiančio „Nord Stream“ dujotiekio pajėgumą.