Naujojo konsorciumo nariais tapo šešios įmonės: „Gazprom", „E.On", OMV, „BASF/Wintershall", „Engie" ir „Shell", nurodo statybų projektui vadovaujantis Matthias Warnigas.

Anksčiau skelbta, kad naujasis projektas, kurio įgyvendinimo laikas nenurodytas, padvigubins dabartinio Rusiją ir Vokietiją jungiančio „Nord Stream“ dujotiekio pajėgumą.

Skelbiama, kad koncernui „Gazprom" naujajame projekte priklausys 51 proc. akcijų, kitiems partneriams po 10 proc., o „Engie" - 9 proc., nurodo „Nord Stream AG" vadovas.

Taip pat M. Warnigas teigia, kad iki šiol neišspręstas klausimas, kas iš partnerių statys sausuma besidriekiančias naujosios magistralės atšakas.

Naujienų agentūra „Reuters" skelbia, kad naujasis dujotiekis veiklą galėtų pradėti 2019 m.

Anot „Wintershall" vadovaujančio Mario Mehrenas, sausuma besidriekiančių dalių statybų investuotojų struktūra bei galimas bendrovės antrinio padalinio „Wintershall Gascade" dalyvavimas procese priklausys nuo konsultacijų su reguliuojančiomis institucijomis.

DELFI primena, kad Rusija ieško daugiau kelių dujoms tiekti į Europos Sąjungą, apeinant krizės apimtą Ukrainą, nors 28 ES narės tvirtina norinčios nutraukti savo priklausomybę nuo Rusijos.

Taip pat dėl agresijos Ukrainoje Rusija buvo priversta atsisakyti planų tiesti „South Stream“ dujotiekį į pietų Europą. Tada „Gazprom“ ėmėsi darbo dėl naujo maršruto per Turkiją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (253)