„Litgrid“ ir „Amber Grid“ situacija šiek tiek skiriasi. „Litgrid“ jau turi pakankamai nemažai skolų ir (...) atsižvelgiant į tai, kad „Litgrid“ vysto ir valstybinės reikšmės projektus, tas dividendų nemokėjimas nenustebino, o jei ir buvo kažkokie lūkesčiai dėl dividendų, jie buvo labai nedideli“, - laidoje „Patogumo kaina“ sakė V. Rūkas.

Jis pažymi, kad „Amber Grid“ finansinė būklė buvo priešinga:

„Įmonė turėjo nedidelius finansinius įsipareigojimus, turėjo sukaupusi nepaskirstyto pelno, ką ir buvo galima išmokėti. Tie dividendai netgi viršijo lūkesčius ir buvo tikrai nemaži – 200 mln. litų“, - kalbėjo jis.

V. Rūkas apibendrino, kad Valstybė pakankamai efektyviai valdo savo energetikos ūkį, pridurdamas, jog norėtųsi, kad toks valdymo efektyvumas iš energetikos persikeltų ir į kitas valstybei priklausančias įmones.

„Pavyzdžiui, Lietuvos geležinkelius, kurie per visą Lietuvos nepriklausomybės istoriją tarsi uždirba nemenką sumą, tačiau dividendų valstybei labai simboliškai sumokėję. Ta dividendų politika iš energetikų tikrai galėtų persimesti į vieną didžiausią valstybei priklausančią įmonę Lietuvos geležinkelius“,- sakė V. Rūkas.

Visą laidos „Patogumo kaina“ įrašą klausykite čia.