Kaip pranešė Vilniaus apygardos administracinis teismas, „Gazprom“ prašo panaikinti pernai birželį Konkurencijos tarybos priimtą nutarimą, kuriuo atsisakyta jam leisti susipažinti su visa bylos medžiaga.

Pasak „Gazprom“, taryba pažeidė jo teisę į gynybą, nes, apkaltinusi konkurencijos pažeidimu ir skyrusi 35,7 mln. eurų baudą, neleido susipažinti su didesne dalimi tyrimo medžiagos.

Tarybos teigimu, tyrimą atlikę pareigūnai sprendimą dėl komercinių paslapčių apsaugos priėmė, paprašius apklaustoms įmonėms. Tačiau „Gazprom“, gavęs įmonių sutikimą, gali prašyti susipažinti su komercinėmis paslaptimis.

Sprendimą teismas skelbs balandžio 21 dieną.

Birželio 2 dieną VAAT pradės nagrinėti kitą „Gazprom“ ir Konkurencijos tarybos ginčą dėl Rusijos bendrovei pernai birželį skirtos 35,7 mln. eurų baudos - ji skirta po dvejus metus trukusio tyrimo, susijusio su nesėkmingu bendrovės „Lietuvos energijos gamyba“ bandymu pasirašyti su „Gazprom“ dujų mainų sandorį.

Tarybos ekspertai nustatė, kad „Gazprom“ atsisakymas derėtis su „Lietuvos energijos gamyba“ dėl dujų mainų sutarties 2013-2015 metais sudarė kliūtis bendrovei įsigyti pigesnių dujų iš kito tiekėjo ir taip pažeidė Konkurencijos tarybos leidimo 2004 metais „Gazprom“ įsigyti 34 proc. „Lietuvos dujų“ akcijų sąlygas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)