„Įrengė skaitliuką, meistras sakė, kad dabar bus paprasčiau, nes nebereikės nurašinėti duomenų.

Neperspėjo, o galbūt ir nežinojo, kad duomenų nurašymas automatiniu būdu ir pateikimas sąskaitoje įmanomas tik tuomet, kai visi gyventojai pasikeis skaitliukus. Skaitliukas iš anksto nekainavo, bet kiekvieną mėnesį prie sąskaitos prideda po porą eurų. O jei nepasikeis, kas tada?“, - DELFI rašė skaitytojas, atsiuntęs ir tai liudijančią sąskaitą.

Šilumą ir karštą vandenį tiekiančios „Vilniaus energijos“ atstovas spaudai Nerijus Mikalajūnas dėstė, kad mokestis už skaitiklius renkamas vadovaujantis Šilumos ūkio įstatymu, jį apskaičiavo Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija.

Šiuo metu šis skaitiklio aptarnavimo mokestis per mėnesį Vilniuje sudaro 0,94 eurų su 21 proc. PVM, jį kurį nustatė Vilniaus miesto savivaldybės taryba.

„Įranga bendrovės karšto vandens skaitiklių rodmenų nuotoliniam nuskaitymui montuojama bendrovės karšto vandens skaitiklius įrengus daugumoje namo butų, todėl iki atskiro bendrovės pranešimo būtina deklaruoti karšto vandens skaitiklių rodmenis. Pažymime, kad nuotoliniu būdu nuskaitomi tik bendrovės įrengtų karšto vandens skaitiklių ir įvadinio šilumos apskaitos prietaiso rodmenys“, - komentavo N. Mikalajūnas.

Pasak jo, šiuo metu skaitikliai yra pakeisti pusėje Vilniaus miesto daugiabučių, kurie perka karštą vandenį iš „Vilniaus energijos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)