Saudo Arabijos naftos ministras Ali al Naimis, viešai trečiadienį pasisakęs pirmą kartą po gruodžio mėnesio, pareiškė, kad naftos paklausa didėja, o rinkos nurimo. Iš tiesų naftos kainos po nuosmukio sausio viduryje kiek stabilizavosi. Vis dėlto analitikai dar nenori kalbėti apie pasiektą kainų dugną, po kurio vėl prasidės pakilimas, juk pernai prasidėjęs dramatiškas kainų nuosmukis ir susidarė dėl dar ir dabar tebesitęsiančios situacijos, kuomet pasiūla visame pasaulyje gerokai viršija paklausą.

Investuotojai atidžiai stebi ženklus, rodančius, kad situacija Kinijos ekonomikoje gerėja. Preliminarusis banko HSBC pateiktas Kinijos apdirbamosios pramonės pirkimo vadybininkų indeksas (PVI), rodantis viso šalies sektoriaus aktyvumą, sausio-vasario mėnesiais pakilo nuo 49,7 iki 50,1 punkto.

„Kinijos apdirbamoji pramonė daugiau nebesitraukia, kaip gruodį ir sausį, – komentavo įmonės „Prestige Economics LLC“ vadovas Jasonas Schenkeris. – Panašu, kad Kinijos ekonomikos „dugnas“ jau praeityje, o tai teigiamai veikia naftos kainas“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)