Vasario 25 dieną ES energetikos komisaras Marošas Šefčovičius pateiks Briuselyje savo projektą dėl Energetikos sąjungos, kuri turėtų būti sukurta iki 2030 metų.

Remiantis dokumento juodraštiniu variantu, ES pamėgins panaudoti visus savo užsienio politikos instrumentus, siekdama užmegzti strateginę energetinę partnerystę su alternatyviais tiekėjais, įskaitant Azerbaidžaną, Turkmėniją ir Alžyrą, teigiama straipsnyje.

Pasak M. Šefčovičiaus, ES būtinas energijos šaltinių diversifikavimas. "Manau, Europa iš tikrųjų pavargo kiekvieną vasarą sukti galvą, kaip išgyventi kitą žiemą", - sakė eurokomisaras interviu FT. Komisaro nuomone, Rusija išliks "labai svarbia tiekėja" Europos Sąjungai, bet jos įtaka sumažės.

"Kiek mes norime diversifikuoti savo energijos šaltinius, tiek ir, mano nuomone, Kaspijos regiono šalys nori diversifikuoti savo eksporto maršrutus, - pabrėžė eurokomisaras. - Yra bendras interesas: Europa - labai solidus ir stambus vartotojas, mokantis laiku ir tvirta valiuta, neapgaudinėjantis, nežaidžiantis jokių žaidimų".

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)