„Šilumos kaina didės, priklausomai nuo to, kiek didės SGD dujų kaina, nes „Lietuvos dujų tiekimo“ dujos užima tik 35 proc. „Vilniaus energijos“ dujų poreikio“, - BNS sakė LŠTA prezidentas Vytautas Stasiūnas.

Anot jo, kol kas nėra aišku, kiek brangs SGD, o šilumos kaina esą didės nežymiai.

SGD dujas importuojančios įmonės „Litgas“ vadovas Dominykas Tučkus BNS teigė, kad artimiausiu metu gali įvykti „kainos korekcija į apačią“.

„Vilniaus energijos“ atstovas spaudai Nerijus Mikalajūnas BNS sakė negalintis pasakyti, kaip artimiausiu metu keisis šilumos kaina vartotojams.

„Pasirašyta sutartis su „Lietuvos dujų tiekimu“ šilumos kainą mažina, tačiau brangstančios dujos iš suskystintų gamtinių dujų terminalo šilumos kainą didina, todėl kol kas dar tiksliai neaišku, kaip keisis šilumos kaina artimiausiu metu“, - sakė N. Mikalajūnas.

„SGD dujas šilumos tiekimo įmonės perka nuo 2015 metų sausio. Jos, kartu su SGD infrastruktūros išlaikymo kaštais, šilumos kainoje ims atsispindėti nuo kovo. Kadangi privalomai perkamos SGD dujos yra 35-40 proc. brangesnės nei „Lietuvos dujų tiekimo“, jos šilumos kainas didins“, - pridūrė N.Mikalajūnas.

Anot jo, šilumos kaina kris šiltaisiais metų mėnesiais, kai beveik visa šiluma bus gaminama iš biokuro.

Brangias dujas biržoje pirkusi „Vilniaus energija“ ketvirtadienį pasirašė sutartį su „Lietuvos dujų tiekimu“. Iš šios įmonės bus perkama apie 35 proc. deginamų dujų, likusią dalį „Vilniaus energija“ pirks iš SGD terminalo.

Įmonė dujas iš „Lietuvos dujų tiekimo“ pirks po 21,009 euro už 1 megavatvalandę (MWh), o SGD kaina, dabartiniais skaičiavimais, šiemet sieks vidutiniškai 29,04 euro MWh arba su tiekimo mokesčiu - apie 30,27 euro.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (402)