Anot PwC bendrovės, sumažėjus naftos kainoms, įmonės turėtų naudoti naujas strategijas, pavyzdžiui, "racionaliai sumažinant išlaidas", taip pat atsisakant tam tikrų neesminių savo verslo padalinių. PwC manymu, įmonės taip pat galėtų investuoti į strateginius įsigijimo sandorius, siekdamos išsaugoti rinkos dalį pagrindinėse srityse.

Ataskaitoje teigiama, kad britų naftos ir dujų sektorius dabar būtų daug lengviau "atrėmęs naftos kainų sūkurį", jeigu būtų atkreipęs dėmesį į perspėjimus, nuskambėjusius dar prieš 12-18 mėnesių, 30-40 proc. sumažinti išlaidas.

Ataskaitoje pastebima, kad įmonėms vis dar nevėlu "išmokti nelengvas ankstesnio sąstingio pamokas", priimant naujas strategijas.

Kartu bendrovė perspėja, kad įmonės turėtų vengti "trumpalaikių automatinių reakcijų", kokių būta per ankstesnes krizes ar "rizikuoti pakenkti ilgalaikėms pramonės perspektyvoms".

Ataskaitoje teigiama, kad įmonės turi atsakyti į "nelengvus klausimus, tokius kaip: ar jos gali leisti sau toliau investuoti į sektorių". Kartu bendrovė pabrėžia, kad pramonėje būtinas ilgalaikių perspektyvų vertinimas, ir priduria, kad "protingas strateginis išlaidų mažinimas" galėtų "padėti rinkos dalyvėms įveikti šią sumaištį".

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją