„Didžioji dalis gedimų, informacija apie kurios buvome gavę savaitgalį ir pirmadienį, jau yra panaikinti, tačiau vis dar sulaukiame naujų pranešimų apie gedimus“, - BNS sakė „Lesto“ atstovas Martynas Burba.

„Lesto“ duomenimis, 6 val. dėl smarkaus vėjo sukeltų padarinių elektros neturėjo maždaug 1,4 tūkst. vartotojų Klaipėdos regione, 630 - Kauno regione, 290 – Panevėžio regione. Kituose regionuose elektros neturinčių vartotojų skaičius buvo mažiau nei 100.

Gedimus šalina 40 operatyvinių komandų iš „Lesto“ ir rangovų įmonių.

Pirmiausia šalinami tie gedimai, kurie susiję su elektros tiekimu didesnei daliai vartotojų ir ypatingos reikšmės visuomeninės paskirties objektams. Daugiausia gedimų įvyko dėl smarkaus vėjo padarinių – nutrauktų elektros oro linijų, ant jų nuvirtusių medžių ar šakų.

“Siekiame kuo greičiau pašalinti gedimus ir atkurti elektros tiekimą. Tačiau pašalinus vienus gedimus, gauname pranešimų apie naujus gedimus“, - teigė M.Burba.

Sekmadienį smarkus vėjas buvo sutrikdęs elektros tiekimą dalyje šalies regionų, be jo buvo likę apie 15 tūkst. vartotojų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)