DELFI skelbė, kad nuo šių metų gyventojams, mokantiems už šaltą vandenį pagal skaitiklio parodymus, teks pakloti daugiau.

Dėl kainos eurais apvalinimo ir jai skaičiuojamo 21 proc. Pridėtinės vertės mokesčio (PVM), gyventojams šaltas vanduo eurais yra 2 lito centais brangesnis nei jo kaina litais. Bendrovės „Vilniaus vandenys“ tinklalapyje nurodyta, kad už kubą šalto vandens mokama 5,88 lito arba 1,71 euro.

Skaičiuojant matematiškai, 5,88 lito yra 1,7 euro, o 1,71 euro – jau 5,9 lito.

„Finansų ministerija kreipėsi į Valstybinę kainų ir energetikos kontrolės komisiją (VKEKK) ir, siekdama užtikrinti, kad vartotojai nepatirtų papildomų išlaidų dėl euro įvedimo, paprašė komisijos peržiūrėti nuo 2015 m. sausio 1 d. galiojančią vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo kainą Vilniuje – į eurus perskaičiuoti iki 2015 m. sausio 1 d. galiojusią kainą litais su PVM (5,88 Lt / 3,4528 = 1,70 Eur)“, - DELFI komentavo ministerijos Viešųjų ryšių skyrius.

Skelbiama, kad VKEKK buvo paprašyta atitinkamai peržiūrėti geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo kainas visose savivaldybėse.

„Taip pat buvo atkreiptas VKEKK dėmesys, kad šiuo metu viešai skelbiamos kainos už vandens paslaugas kai kuriuose miestuose yra nurodomos klaidingai. Todėl nedelsiant turi būti imtasi priemonių užtikrinančių kainų skelbimą pagal teisės aktų reikalavimus“, - rašoma atsakyme.

VKEKK kol kas į artimiausio posėdžio darbotvarkę šio klausimo nėra įtraukusi.

Eurais patvirtintos kainos turi būti skelbiamos eurais ir litais nuo 2015 m. sausio 1 d. iki 2015 m. birželio 30 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)