„Kiti iššūkiai, kuriuos matau, - tai šilumos sektorius. Vilniaus, Kauno projektai, kuriais mes padarytume įtaką sumažindami šilumos kainas šiuose miestuose ir tuo pačiu kurdami sistemą, kad ir kituose miestuose už šilumą būtų mokama teisinga kaina, kad nebūtų imamas viršpelnis iš mūsų gyventojų“, - Seime žurnalistams antradienį sakė ministras.

R.Masiulį ir jo komandą Seimo pirmininkė Loreta Graužinienės apdovanojo, sėkmingai įgyvendinus SGD terminalo projektą.

Pasak R.Masiulio, bus siekiama didžiausiuose Lietuvos miestuose sukurti kuo efektyvesnį šilumos ūkį, į kurį lygiuotųsi kitos savivaldybės.

„Dabar kadangi šilumos gamintojų trūksta, žiūrima į paskutinį gamintoją, kuris pagamina daugiausiai, tai dažniausiai būna dujiniai gamintojai, kurie nėra patys efektyviausi, dėl to kainos nustatomos pagal neefektyviausią gamintoją. Norėtume pastatyti didelius, efektyvius gamintojus, po kurių kainomis lįstų visi kiti gamintojai, ir tokiu būdu sužadinti rinką, kad kainos leistųsi žemyn“, - teigė energetikos ministras.

Jo tvirtinimu, reikia dėti daugiau pastangų, kad pigtų biokuras: „Tam norime įvesti biokuro biržą, kad kuo daugiau būtų parduodama biržoje, nes matome, kad dėl to kaina mažėja“.

Be to, anot ministro, būtina išvystyti pajėgumus, kurie galėtų gaminti šilumą iš biokuro.

„Labai norėčiau padaryti kuo didesnį įdirbį šilumos projektuose. Ir tuo pačiu užbaigti jau numatytus projektus - elektros jungtis“, - svarbiausius ateities darbus vardijo R.Masiulis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)